Vi bruker cookies for å gjøre det mulig å analysere besøk anonymt og gi deg den best mulige opplevelsen av nettstedet vårt. Ved å fortsette å bla gjennom dette nettstedet, samtykker du i at det brukes informasjonskapsler.

For mer informasjon kan du lese Informasjonskapsler-delen av Personvernerklæringen vår.

X

Hva er neste skritt?

OK, du lider av konstant rødhet i ansiktet, i likhet med mange andre. Det er ikke noe man fortjener og det er ikke gøy – faktum er at på dårlige dager er det røde det eneste du ser når du ser deg selv i speilet. Du har allerede prøvd en haug ulike behandlingsalternativer. Noen fungerte, andre ikke.

Hvis du fremdeles ikke føler at du har kontroll over rødheten i ansiktet, er neste skritt å oppsøke behandling. Legen trenger å vite hvor vanskelig det kan være å leve med dette problemet. Tenk over hvordan tilstanden påvirker din glede og livskvalitet. Hvordan påvirker den arbeidet? Familien? Relasjoner?

Å søke hjelp hos legen for å bringe opp et problem er kanskje ikke alltid så enkelt. De to avsnittene nedenfor er ment for deg som føler deg urolig for hvordan du skal få igang samtalen eller hva du skal si etterpå. Tross alt er det stor sjanse for at legen har en løsning som kan hjelpe deg.

Det er ikke alltid så lett å ta opp problemene med en lege. Alle følelsene som ansiktsrødmen har ført med seg, føles plutselig litt pussige når du sitter på venteværelset.

Men det kan nok virkelig være bryet verd å ta denne samtalen. Tenk på de sterke følelsene som rødheten i ansiktet har forårsaket i den siste tiden. Har du hatt problemer i sosiale sammenhenger? Eller hendelser på jobben? Tenk på hvor mye lettere og roligere du ville føle deg hvis disse følelsene forsvant.

Det er viktig å huske at det er bedre desto mer informasjon du kan gi legen. Pass på at du ikke bare tar opp de følelsesmessige aspektene, men at du også forteller om de eventuelle fysiske symptomene du har opplevd. For å kunne komme frem til riktig diagnose, må legen få kjennskap til alle bitene i puslespillet.

Du har endelig hatt tid og tiltak til å bestille en legetime. Gratulerer! Du er et skritt nærmere å finne en løsning mot rødheten i ansiktet. Men hva skal du si?

Det er viktig å huske at det er bedre desto mer informasjon du kan gi legen. Pass på at du ikke bare tar opp de følelsesmessige aspektene, men at du også forteller om alle de fysiske symptomene du har opplevd. For å kunne komme frem til riktig diagnose, må legen få kjennskap til alle bitene i puslespillet.

Ta en kikk på dette spørreskjemaet som er utarbeidet for å hjelpe deg å føle deg forberedt når du går til legen. Litt forberedelser kan være avgjørende for at samtalen med legen skal bli givende, og at du går derfra med den behandlingen du trenger. 

>>> Til skjemaet for din act on red-profil