Vi bruker cookies for å gjøre det mulig å analysere besøk anonymt og gi deg den best mulige opplevelsen av nettstedet vårt. Ved å fortsette å bla gjennom dette nettstedet, samtykker du i at det brukes informasjonskapsler.

For mer informasjon kan du lese Informasjonskapsler-delen av Personvernerklæringen vår.

Close
GRUNNLEGGENDE FAKTA: HVA ER ANSIKTSRØDME?

Vi begynner med å snakke om hva ansiktsrødme IKKE er. Be en hvilken som helst tenåring å tenke på når foreldrene kysser hverandre, eller kast et blikk på en turist etter en dag på stranden, så vil du utvilsomt legge merke til noen veldig røde ansikter. Men la oss slå fast: dette er ikke eksempler på "rødhet i ansiktet i forbindelse med rosacea".

Rødhet i ansiktet i forbindelse med rosacea er faktisk en medisinsk lidelse, en kronisk hudbetennelse. Det vitenskapelige navnet er (pust dypt inn):

Erytematoteleangiektatisk rosacea

Det er kanskje en lang betegnelse, men det viser at konstant rødhet i ansiktet virkelig er en medisinsk sykdomstilstand – noe du og legen bør ta på alvor. 

Erythematotelangiectatic RosaceaSymptomer kan være:

  • Oppblussende og vedvarende rødflammethet
  • Synlige blodkar
  • Stikkende og brennende følelse i huden

 

 

 

Det er viktig å huske at mye av det som normalt gjør at man blir rød i ansiktet (som sol, sminke, trening og så videre) faktisk kan forverre symptomene. Å bli bevisst på hva disse "utløsende faktorene" er, er en viktig del av behandlingen, som bør følges opp med råd fra medisinsk ekspertise, for eksempel fra fastlege eller en hudlege.