Vi bruker cookies for å gjøre det mulig å analysere besøk anonymt og gi deg den best mulige opplevelsen av nettstedet vårt. Ved å fortsette å bla gjennom dette nettstedet, samtykker du i at det brukes informasjonskapsler.

For mer informasjon kan du lese Informasjonskapsler-delen av Personvernerklæringen vår.

X
HVORFOR OPPSTÅR DET?

Du vet hvordan det føles når du har et særlig alvorlig angrep av rødhet i ansiktet. Den varme og brennende kløen som starter i magen og flytter seg til ansiktet? De røde kulene som plutselig dukker opp fra ingensteds?

Det er ganske åpenbart hva som skjer på utsiden. Men hvordan er det på innsiden?

For de fleste er det helt normalt å kjenne en oppblussende rødhet i ansiktet etter en treningsøkt eller kanskje en kort stund når man blir sjenert. Rødheten skyldes at blod strømmer til ansiktet via blodkarene som vi alle har under hudoverflaten.

Personer med konstant rødhet i ansiktet i forbindelse med rosacea har imidlertid økt blodtilstrømning sammenlignet med andre. Blodkarene i hudoverflaten fungerer ikke helt slik de skal, noe som medfører at for mye blod stiger opp til overflaten. Vi vet hva dette fører til – mer rødhet, mer rødflammethet og mer irritasjon.

Den gode nyheten er at det finnes medisinsk behandling som er utviklet for å redusere den økte blodtilstrømningen. Legemidler kan bidra til å regulere sirkulasjonen og redusere rødheten ved å berolige blodkarene under huden. Behandling skjer selvsagt i samråd med allmennlege eller hudlege. Klikk her for å få vite hvordan du best kan snakke med legen om hvilken løsning som kan passe for deg.