Vi bruker cookies for å gjøre det mulig å analysere besøk anonymt og gi deg den best mulige opplevelsen av nettstedet vårt. Ved å fortsette å bla gjennom dette nettstedet, samtykker du i at det brukes informasjonskapsler.

For mer informasjon kan du lese Informasjonskapsler-delen av Personvernerklæringen vår.

Close

Du eller det RØDE?

Hva ser du når du ser deg i speilet? Ser du deg selv eller bare et rødt ansikt?

Selvsagt er det deg selv du ser i speilet, men mange som lider av rødhet i ansiktet fokuserer bare på det RØDE. Noen ganger kan det føles som om det RØDE har en egen personlighet, og dessuten en ganske dominerende en:

Det er det første jeg ser om morgenen

JEG ER SÅ LEI AV Å VÆRE KONSTANT RØD I ANSIKTET

Intro

Kjenner du deg igjen? Hvis du gjør det, har du kommet til riktig sted. Denne nettsiden er laget for å hjelpe personer som deg til å få kontroll over rødheten i ansiktet. Her finner du tips og informasjon om nye og effektive måter å håndtere det RØDE på. 

Her finner du mye godt innhold som beskriver andre menneskers opplevelser, veiledning om hvilke spørsmål du skal stille hos legen og ærlige behandlingsråd. Rett og slett alt du trenger å vite for å begynne å se mindre av det røde og mer av DEG.

Rødhet i ansiktet – vanligere enn du tror:

Tror du at du er den eneste som lider av rødhet i ansiktet? Da må du tro om igjen. Et raskt søk på Internett viser at lidelsen påvirker (og bekymrer) flere enn du kanskje tror. 

01 Infographic NO

Hvem rammes oftest av denne lidelsen?

Den "typiske rosaceapersonen” kan være en lyshudet 43-årig kvinne med sykdommen i familien. Men i virkeligheten rammer vedvarende rødhet i ansiktet alle typer mennesker.

Men hvor er alle disse medmenneskene som er rammet? Hvorfor møter du dem ikke oftere på byen eller på din lokale pizzarestaurant? Det kan finnes en rekke forklaringer på dette. En av dem er at 21 % av dem som er rammet unngår kontakt eller sosiale sammenkomster på grunn av huden sin4.

En annen mulighet er at mange pasienter har klart å finne måter (som de som blir beskrevet på denne nettsiden!) å få bukt med tilstanden på.

Klikk her to for å se hvordan noen personer ser mindre RØDT og mer av seg selv.

3 Kilde: Shanler 2008, Abstract P400, pAB9 (14), c1, para 1
4 Kilde: Rosacea patient attitude: Market Vision, Q1 2010 Europe

Og hvis du bekymrer deg for om rødheten i ansiktet kan påvirke deg følelsesmessig:

Jeg og en kamerat var ute og så på leiligheter. Da vi møtte megleren, var huden hans rød og ujevn, akkurat som min. Kameraten min sa at folk helt sikkert ikke ville kjøpe leilighet av en som så sånn ut. Som så ut som meg.

Overflatisk sett høres ikke konstant rødhet i ansiktet ut som noen særlig alvorlig tilstand. Det er jo ingen ordentlig sykdom, eller? Jo, det er det faktisk, og dessuten er det en sykdom som kan ha en svært negativ innvirkning på menneskers liv.

Det har kanskje gått så langt at det har gått ut over arbeidsinnsatsen min.

Da jeg var yngre, ville jeg ikke gå ut og møte mennesker. Jeg holdt meg ofte hjemme.

Hvis disse erfaringene høres kjente ut, så er den gode nyheten at det er hjelp å få. Å snakke med legen om hvor negativt den nesten konstante rødheten i ansiktet påvirker hverdagen din, er den beste måten å sørge for at du får den behandlingen du trenger.